Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
18. decembra 2023, 6:46
Čas čítania 1:34

Lyžiarska sezóna na Slovensku je v plnom prúde. Takto vieš na skipasoch ušetriť desiatky eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najvyššie ceny skipasov sú pri pokladniciach v strediskách.

Ceny online skipasov v najvyťaženejších lyžiarskych strediskách sa výrazne nezmenili a ostávajú približne na rovnakej úrovni ako vlani. O niečo drahšie sú lyžiarske lístky zakúpené na mieste pri pokladnici. 


Ceny lyžiarskych lístkov v strediskách na Liptove sú podľa manažérky pre komunikáciu a PR OOCR Region Liptov Kataríny Šarafínovej približne rovnaké ako minulý rok. „Celkovo je nárast kozmetický pod úrovňou inflácie. Najvyššie ceny sú, prirodzene, pri pokladnici a v online je možnosť ušetriť pri skorom nakúpe aj 20 eur,“ priblížila Šarafínová tohtoročné ceny skipasov v najväčšom liptovskom lyžiarskom stredisku.


Ceny lyžiarskych lístkov v strediskách na Liptove sa držia na minuloročnej úrovni hlavne pri online predaji. Tam sa ceny pohybujú približne od 24 eur za celodenný lístok pre dospelú osobu až po 61 eur v čase vianočných sviatkov.

Pri pokladniach sú o niečo drahšie. V menších lyžiarskych strediskách stojí celodenný skipas na mieste od 21 do 28 eur, vo väčších až do 59 eur. V čase vianočných a novoročných sviatok je cena pri pokladnici za celodenný lístok do 67 eur.

Vysoké Tatry

Podobne je to aj v lyžiarskych strediskách vo Vysokých Tatrách, kde sa štartovacia cena skipasov pri online nákupe v predpredaji pohybuje na rovnakej úrovni ako vlani. „Pri online nákupe je počas sezóny nárast cien kozmetický, najvyššie ceny sú pri nákupe offline/pri pokladnici, pri plánovanom nákupe vopred je možné ušetriť na cene skipassu aj 20 eur,“ uviedla riaditeľka OOCR Región Vysoké Tatry Lucia Blašková.


Ceny celodenných lístkov pre dospelých v lyžiarskych strediskách vo Vysokých Tatrách sa pohybujú od 35 po 49 eur pri pokladnici, medzi sviatkami je cena približne 55 eur. V online predaji sa dá celodenný skipas kúpiť od 33 eur, medzi sviatkami sa ceny pohybujú od 46 do 50 eur.


Ceny celodenných lyžiarskych lístkov v strediskách v Turci sa líšia. Kým v niektorých lyžiarskych centrách ostali na rovnakej úrovni ako vlani, inde sa cena dvihla v priemere o deväť až desať percent, informoval riaditeľ OOCR Turiec Martin Gloser. Ceny sa pohybujú od 28 eur až po sviatočných 43 eur za celodenný skipass.


Podobne sa ceny vyvíjajú aj v oravských lyžiarskych strediskách. Oproti vlaňajšku ceny niektorých lyžiarskych lístkov stúpli približne o sedem eur. Ceny sa líšia aj podľa obdobia, v čase sviatkov sú vyššie. Údaje o cenách TASR poskytol projektový manažér OOCR Klaster Orava Mário Šutta. Ceny celodenných skipassov sa v cenníkoch oravských lyžiarskych strediskách pohybujú od 22 po 37 eur pre dospelú osobu.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
Domov
Zdieľať
Diskusia