Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
25. decembra 2023 o 10:08
Čas čítania 0:46

FOTO: Voda z Dunaja a zaplavila ulice Bratislavy. Príčinou sú prudké oteplenie a topiaci sa sneh

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hladina Dunaja pod vplyvom výdatných zrážok, vysokých teplôt a roztápajúceho sa snehu počas sviatkov výrazne vzrástla. Voda zaplavila ulice, podchody a parkoviská v Bratislave.

Počas Štedrého dňa napoludnie ulice Bratislavy zaplavila voda z Dunaja. Príčinou bolo prudké oteplenie a zvýšenie hladiny rieky. Podľa záberov, ktoré na Facebooku zverejnil Dobrovoľný hasičský zbor z Petržalky, voda dosahovala až do výšky kolien.

Vo vode plávali aj autá na parkovisku. „Aj dnes naša jednotka zasahuje na odčerpávaní záchytného parkoviska mestskej časti Bratislava – Petržalka na Kočánkovej ulici,“ spresnili 24. decembra dobrovoľní hasiči. 

Hladina Dunaja pod vplyvom výdatných zrážok, vysokých teplôt a roztápajúceho sa snehu v posledných hodinách výrazne vzrástla. Od 2. povodňového stupňa ju včera (24. 12.) delilo iba 20 cm, informuje portál iMeteo.sk. Problémy so zaplavenými ulicami hlásili v mestskej časti Petržalka, Devín a Karlova Ves.

Situácia sa komplikovala predovšetkým v podchodoch a na väčších plochách, kde nebol pred roztopením odstránený sneh. Nečakaná situácia zamestnala niekoľko bratislavských hliadok. Hladina vodného toku by mala v najbližších dňoch postupne klesať.

23. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 6:21 Reportáž z Miletičky: predavač nadával na liberálov, príbeh bývalého muža bez domova ma dojal (Reportáž) Reportáž z Miletičky: predavač nadával na liberálov, príbeh bývalého muža bez domova ma dojal (Reportáž)

Meteorológovia však ľuďom radia, aby situáciu nepodceňovali a boli v strehu. „Vzhľadom na otepľovanie sa bude snehová pokrývka postupne roztápať, vplyvom čoho budú stúpať hladiny vodných tokov, a počas vianočných sviatkov tak hrozia povodne. Odporúčame preto situáciu nepodceňovať a sledovať aktuálne informácie o počasí, ako aj vývoji hydrologickej situácie,“ Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia