Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
3. januára 2024, 17:21
Čas čítania 0:35

Z bratislavského obchodného domu by mohol vzniknúť polyfunkčný komplex s bytmi. Záujemcov bude lákať na atraktívnu polohu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obchodná pasáž Helios sa nachádza v bratislavskej mestskej časti Ružinov medzi Herlianskou a Solivarskou ulicou.

Z bratislavského obchodného domu Helios by mohol byť podľa majiteľa polyfunkčný komplex s bytmi. Ten sa snaží dlhé roky uzavrieť dohodu s mestom, aby získal povolenie na prestavbu. Obchodná pasáž z doby socializmu má atraktívnu polohu medzi Herlianskou a Solivarskou ulicou v mestskej časti Ružinov, informuje o tom SME.

Minulý rok sa majiteľ Heliosu zapojil do iniciatívy magistrátu, ktorý chce rozširovať ponuku nájomných bytov v hlavnom meste. Cieľom iniciatívy je zmeniť územný plán tak, aby developer mohol postaviť viacero bytov, no časť musí darovať mestu.

Majiteľ budovy Helios tak pripravuje urbanistickú štúdiu, ktorá analyzuje podmienky územného plánu. Zatiaľ nie je známe, koľko bytov by mohlo vzniknúť z obchodnej pasáže. Výstavba by sa dotkla okrem Heliosu aj susednej budovy, ktorá patrí spoločnosti Moveon.company.

Prvú prestavbu sa majiteľ snažil s mestom dohodnúť ešte v roku 2008. V budove mali vzniknúť priestory pre obchodné prevádzky, kancelárske priestory a bytové jednotky. K zmenám nedošlo.

Obchodné centrum Helios.
Obchodné centrum Helios. Zdroj: Google Maps
Späť
Zdieľať
Diskusia