Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. januára 2024, 7:29
Čas čítania 0:33

V meste na južnom Slovensku je cesta elektrobusom od nového roka úplne zadarmo. Primátor objasnil detaily

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Cieľom primátora Dunajskej Stredy je zvýšiť počet cestujúcich v nových ekologických elektrobusoch.

Nové elektrobusy na troch linkách, nový grafikon a bezplatné cestovné, to sú novoročné zmeny v mestskej hromadnej doprave (MHD) v Dunajskej Strede. Podľa primátora mesta Zoltána Hájosa je to krok, ktorým chceli obyvateľov prilákať z osobných áut do autobusov. 


Celkové náklady na dva elektrobusy a ich nabíjaciu stanicu vyšli na 912 735 eur. Prevádzkou vozidiel poverilo zastupiteľstvo mestskú spoločnosť Municipal Real Estate Dunajská Streda.


„Od decembra 2021 sme postupne začali napĺňať cieľ – zvýšiť atraktivitu a konkurencieschopnosť komunitnej osobnej dopravy v našom meste,“ povedal Hájos. Je presvedčený, že bezplatná verejná doprava v Dunajskej Strede otvorí novú éru, v ktorej bude prioritou udržateľnosť a obývateľné mestské prostredie.


Vozidlá sú výsledkom medzinárodného tendra, plne zodpovedajú súčasným požiadavkám, sú vyrobené s odľahčenou karosériou a ich znečistenie ovzdušia je nulové. V grafikone zohľadnili aj požiadavky obyvateľov, na ktoré sa radnica pýtala dotazníkom v apríli minulého roka.

Dunajská streda, elektrobus, autobus
Zdroj: Dunajská streda
Domov
Zdieľať
Diskusia