Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
5. januára 2024, 17:11
Čas čítania 0:41

Železnice sa pripravujú na posviatočný nápor cestujúcich. Cez víkend môžeš rátať s týmito posilovými spojmi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Železnice reagujú na koniec prázdnin. Na nápor cestujúcich sa pripravili posilovými spojmi.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) posilní od piatka do nedele (7. januára) komerčné InterCity (IC) vlaky a cez víkend vypraví aj posilové vlaky. Reaguje tak na ukončenie sviatočného obdobia a začiatok školského roka. Informoval o tom hovorca ZSSK Dominik Drevický.


Obsadenosť najvyťaženejších vlakov od piatka do nedele je na úrovni približne 72 %. Celkovo posilní národný dopravca šesť IC vlakov o 10 vozňov. Ide o IC vlaky, ktoré z Bratislavy do Košíc vyrážajú o 5.34 h a z Košíc do Bratislavy o 11.34 h. V piatok budú tieto vlaky posilnené o jeden vozeň, počas víkendu o dva.

Vypravia 13 posilových vlakov

Dopravca vypraví aj posilové spojenia, ktoré sú zapracované v cestovnom poriadku. V sobotu a nedeľu bude spolu vypravených 13 posilových vlakov. Posilnená bude aj pravidelná medzištátna linka z Košíc do Mukačeva a späť, a to do 14. januára.


ZSSK odporúča, aby si cestujúci lístok a miestenku zabezpečili vopred. Môžu sa tak vyhnúť čakaniam v radoch pri pokladniciach. Vhodné je využiť alternatívne predajné kanály, ako sú internetový obchod ZSSK, mobilná aplikácia Ideme vlakom či SMS lístok.

ZSSK, zeleznica, stanica, vlak
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia