Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
8. januára 2024, 15:27
Čas čítania 0:49

Bez Ruska nie je možná bezpečnostná architektúra, tvrdí maďarský minister. Zároveň za prioritu vlády označil prímerie na Ukrajine

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Prioritou maďarskej vlády je podľa ministra pre záležitosti Európskej únie Jánosa Bóka dosiahnuť prímerie na Ukrajine.

Budúca európska bezpečnostná architektúra nie je možná bez zapojenia Ruska. Vyhlásil to na Facebooku maďarský minister pre záležitosti Európskej únie János Bóka v súvislosti s rozhovorom, ktorý poskytol minulý piatok fínskemu denníku Ilta-Sanomat. 


„Neviem, kedy by bolo možné o takýchto rokovaniach uvažovať, ani kto by sa ich zúčastnil. Dúfam, že Európska únia môže v týchto diskusiách zohrať rozhodujúcu úlohu, keď príde na to čas,“ napísal minister na svojej facebookovej stránke.


„Vo vojne na Ukrajine denne prebiehajú aktívne boje. Vojaci a civilisti zomierajú každý deň. Najdôležitejšou prioritou maďarskej vlády je čo najskôr dosiahnuť prímerie. Len to by umožnilo rokovania s cieľom nájsť trvalé riešenie tohto konfliktu,“ poznamenal Bóka.


K termínu ratifikácie vstupu Švédska do Severoatlantickej aliancie maďarský minister povedal, že závisí od toho, ako rýchlo pokročí budovanie dôvery medzi Maďarskom a Švédskom. „Kľúčom je teda maďarsko-švédsky dialóg,“ podčiarkol na Facebooku Bóka. V rozhovore pre fínsky denník tiež povedal, že chápe, že členstvo Švédska v NATO by podporilo aj bezpečnosť Fínska.

Domov
Zdieľať
Diskusia