Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
11. januára 2024, 9:41
Čas čítania 0:32

Ponúkajú príspevok až 13-tisíc za zošrotovanie starého auta. Krajina EÚ chce takto podporiť elektromobilitu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Taliansko chce zmodernizovať svoj vozový park.

Taliansko plánuje veľkú modernizáciu vozového parku obyvateľov za takmer miliardu eur. Európska krajina ponúka svojim obyvateľom príspevok viac ako 13-tisíc eur za zošrotovanie starého auta, informuje portál Automotive News Europe.

Talianska vláda chce zmodernizovať vozový park, ktorý je jedným z najstarších v Európskej únii. Mnohé z týchto áut majú viac ako 20 rokov. Taliani uvádzajú, že na cestách je až 11 miliónov motorových vozidiel s emisnou normou Euro 3. 

Taliani chcú podporiť elektromobilitu 

Taliani chcú týmto krokom podporiť predaj elektrických áut a pomôcť tak aj svojmu priemyslu. Podľa portálu predaj elektronických vozidiel je v Taliansku nižší ako v iných veľkých európskych ekonomikách.

Návrh ešte neschválili a zaoberať sa ním plánujú už vo februári. Ak by prešiel, 13 750 eur by dostal každý majiteľ vozidla s emisnou normou Euro 2 a ročným príjmom menším ako 30-tisíc eur.

autá, šrotovné
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš
Domov
Zdieľať
Diskusia