Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
11. januára 2024, 10:53
Čas čítania 1:07

AKTUÁLNE: Mladík obvinený z vraždy ženy v Michalovciach spoznal trest

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rozsudok je právoplatný.

V prípade vraždy 46-ročnej ženy z 1. januára 2023 na ulici v Michalovciach dostal 19-ročný Valentín Horváth, ktorý sa k činu priznal, 23-ročný trest odňatia slobody. Rozhodol o tom vo štvrtok Krajský súd v Košiciach, ktorý zvýšil pôvodný trest pre obžalovaného vymeraný Mestským súdom Košice o tri roky. Rozsudok je právoplatný.

Odsúdený prenasledoval a dobodal bývalú zdravotnú sestru na Nový rok po tom, ako si vybrala peňažnú hotovosť z bankomatu. Obžalovaný bol z obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Odvolací súd označil pôvodný 20-ročný trest za neprimerane mierny. Krajský sudca v odôvodnení zdôraznil, že obeť bola zasiahnutá 12 bodnými ranami, čo bolo potrebné zohľadniť aj vo výške uloženého trestu. Poukázal aj na použitie zbrane a to, že obžalovaný svoju obeť prenasledoval.

„Je zrejmé, že obžalovaný vedel, čo chce učiniť, a táto skutočnosť viedla súd, že je potrebné tento trest sprísniť,“ uviedol. Odsúdený si svoj trest odpyká v ústave s maximálnym stupňom stráženia, súd mu určil aj dvojročný ochranný dohľad.

24. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 4:05 Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli

Krajská prokurátorka vyjadrila s rozsudkom spokojnosť „Súhlasíme s uloženým trestom,“ uviedla. Obžalovaný na verejnom zasadnutí krajského súdu nebol prítomný.

Mestský súd mladíka odsúdil už v októbri 2023

Mestský súd odsúdil Horvátha vlani v októbri. Pri rozhodnutí zohľadnil ako poľahčujúcu okolnosť, že obžalovaný sa priznal, skutok oľutoval a spolupracoval na objasnení trestného činu. Prokuratúra považovala trest za neprimerane nízky, obžalovaný, naopak, za neprimerane prísny, a obaja podali odvolanie.

K vražde došlo na Ulici Sama Chalupku v Michalovciach na Nový rok ráno. Podľa bezpečnostných kamier sa žena snažila pred páchateľom ujsť a kričala o pomoc, ten ju však dobehol a opakovane bodal nožom. Následne jej ukradol mobilný telefón a peňaženku. Žena zraneniam na mieste podľahla. Polícia muža zadržala 3. januára v Žiline, odvtedy bol vo väzbe.

Domov
Zdieľať
Diskusia