Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
17. januára 2024, 8:19
Čas čítania 0:18

Riaditeľ bratislavskej Kunsthalle končí. Ministerstvo kultúry tvrdí, že umelci z galérie „ohrozujú budúcnosť detí na Slovensku“

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo kultúry im zamietlo financovanie umeleckého a vzdelávacieho programu na tento rok.

Riaditeľ Kunsthalle Bratislava Jen Kratochvil rezignoval zo svojho postu. Funkciu štatutára dočasne prevzala ekonomická riaditeľka Denisa Zlatá. Umelecká inštitúcia o tom informovala vo vyhlásení, ktoré uvádza aj na sociálnej sieti.

16. januára 2024, 20:59 Čas čítania 0:34 Ministerstvo kultúry na Facebooku ponižuje LGBT+ komunitu. Príspevok rezortu zaplnili komentáre plné kritiky Ministerstvo kultúry na Facebooku ponižuje LGBT+ komunitu. Príspevok rezortu zaplnili komentáre plné kritiky

Zároveň oznámila, že Ministerstvo kultúry SR jej zamietlo financovanie umeleckého a vzdelávacieho programu na rok 2024, ktoré pripravili interní a externí kurátori Kunsthalle.


„Aktuálne kroky ministerstva kultúry sú z nášho pohľadu znepokojivé a máme dôvod sa obávať o nezávislosť a slobodu tejto národnej inštitúcie,“ dodáva Kunsthalle Bratislava.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kunsthalle Bratislava (@kunsthallebratislava)

Domov
Zdieľať
Diskusia