Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
8. februára 2024, 11:53
Čas čítania 0:43

Slovensko môže prísť o 900 miliónov z EÚ, tvrdí Šimečka. Ficovej vláde poslali list plný výhrad

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najväčšími výhradami Európskej komisie sú podľa PS právny štát, výdavkové limity a dôchodkové opatrenia.

Európska komisia podľa hnutia Progresívne Slovensko pozastavuje hodnotenie štvrtej platby z plánu obnovy pre Slovensko. Ide o vyše 900 miliónov eur, o ktoré môže krajina prísť.

„Ide o vyše 900 miliónov eur, o ktoré, ak vláda nedohodne nápravu, môže Slovensko prísť. Robert Fico by si mal uvedomiť, že Európska únia nebude posielať peniaze, ak Slovensko nedokáže naplniť záväzky, ku ktorým sa zaviazalo. Ide o pozastavenie hodnotenia, kým vláda Fica nevykoná nápravu,“ povedal Michal Šimečka s tým, že niektoré míľniky sú v ohrození.

Najväčšie výhrady Európskej komisie podľa PS

Najväčšími výhradami Európskej komisie sú podľa PS právny štát, výdavkové limity a dôchodkové opatrenia. Komisii prekáža proces prijímania novely Trestného zákona aj jej obsah. Pri výdavkových limitoch vláda podľa Štefana Kišša z PS porušila zákon o rozpočtových pravidlách. Schválila totiž rozpočet bez toho, aby boli limity jeho súčasťou. Náprava v tejto oblasti by podľa Kišša znamenala konsolidáciu vo výške miliardy eur.


„Európska komisia hovorí, že si je vedomá opatrení, ako sú 13. dôchodky a krátenie druhého piliera, ale žiada ich kvantifikáciu, ktorú sme pri rokovaní o týchto bodoch nevideli, a žiada kompenzačné opatrenia,“ priblížil Kišš.

Domov
Zdieľať
Diskusia