Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
14. februára 2024 o 21:01
Čas čítania 0:56

Známa firma na výrobu automobilových súčiastok ruší vyše 7 000 pracovných miest. Svoju pobočku má aj na Slovensku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nemecký dodávateľ pre automobilky Continental zruší 7 150 pracovných miest.

Nemecký výrobca pneumatík a komponentov pre automobilky Continental v stredu oznámil, že do konca roka 2025 zruší vo svojich prevádzkach na celom svete približne 7 150 pracovných miest. Dôvodom je reštrukturalizácia spojená s prechodom na elektrické vozidlá. 

Skupina Continental spresnila, že zruší 7 150 pracovných miest vo výskume a vývoji a približne 5 400 miest v automobilovej divízii. Tá zamestnáva približne 25-tisíc ľudí, čo predstavuje zhruba štvrtinu z celkového počtu 200-tisíc globálnych zamestnancov koncernu.

Continental už vlani v novembri varoval, že zruší tisíce pracovných miest v automobilovej divízii v rámci plánu na úsporu 400 miliónov eur ročne od roku 2025.

Podniková rada automobilovej divízie vtedy v internom vyhlásení naliehala na vedenie, aby vylúčilo priame prepúšťanie a využilo všetky možné opatrenia na udržanie pracovnej sily, od odchodu do dôchodku až po preškolenie a prerozdelenie zamestnancov.

Pracovné miesta chcú rušiť postupne

Continental v stredu uviedol, že znižovanie počtu pracovných miest, ktoré ovplyvní lokality na celom svete, sa uskutoční „postupne a čo najviac sociálne zodpovedne v súlade s miestnymi podmienkami“.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Tieto škrty umožnia Continentalu „viac zamerať svoje zdroje na budúce technológie“, povedal v stredu šéf automobilovej divízie Philipp von Hirschheydt. Spoločnosť takisto plánuje do roku 2028 znížiť podiel výdavkov na výskum a vývoj na 9 %.

Nie je isté, či sa prepúšťanie týka aj fabriky vo Zvolene. S otázkou na rušenie pracovných miest sme sa preto obrátili aj na pobočku Continentalu na Slovensku. V prípade odpovede budeme článok aktualizovať. 
continental
Zdroj: TASR/Jozef Poliak
Domov
Zdieľať
Diskusia