Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
15. februára 2024, 11:10
Čas čítania 0:52

Ukrajina má problém v Avdijivke, situáciu považuje za kritickú. Velenie tam poslalo najlepších vojakov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Situácia v Avdijivke je pre Ukrajinu kritická. Presunuli tam elitnú brigádu.

Velenie ukrajinskej armády vyslalo na bojisko v okolí mesta Avdijivka v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny ako posilu 3. samostatnú útočnú brigádu, ktorá je považovaná za jednu z najlepších v rámci ukrajinských ozbrojených síl.

Situáciu v Avdijivke velenie brigády hodnotí ako mimoriadne kritickú a nestabilnú. Ukrajinskí vojaci tam totiž odolávajú útokom prakticky zo všetkých strán. Podľa zvodky vydanej vo štvrtok generálnym štábom ukrajinskej armády však ukrajinské jednotky naďalej zadržiavajú nepriateľa, ktorý neustáva v úsilí obkľúčiť Avdijivku.

Velenie brigády potvrdilo svoj presun do oblasti Avdijivky prostredníctvom statusu na platforme Telegram.

Situácia ukrajinských jednotiek brániacich Avdijivku sa skomplikovala po tom, čo ruské jednotky prerazili v smere zásobovacej trasy, pričom začali postupovať smerom do centra mesta. Ruská armáda pritom pokračuje v aktívnej rotácii svojich jednotiek a presúva do mesta nové sily a prostriedky. Podľa spomínanej ukrajinskej brigády Rusko sústredilo okolo Avdijivky sedem bojových brigád.

Rusko má na bojisku prevahu

Ruské sily v posledných týždňoch pokročili v snahe dobyť Avdijivku, pričom sa objavili už aj správy o pouličných bojoch na predmestiach. Hlavný veliteľ ukrajinskej armády Olexandr Syrskyj v stredu priznal, že Rusko má na bojisku početnú prevahu.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Bitka o toto priemyselné centrum, vzdialené necelých 10 kilometrov severne od mesta Doneck, je jednou z najkrvavejších počas už takmer dva roky trvajúcej vojny, pričom sa porovnáva s minuloročným zdrvujúcim bojom o Bachmut, v ktorom padli tisíce vojakov.

ukrajina
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia