Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
15. februára 2024, 21:08
Čas čítania 0:30

GALÉRIA: Hasiči dostali nové vozidlá za takmer 1,5 milióna eur. Terénnym štvorkolkám a autám hneď našli využitie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hasiči dostali na boj s lesnými požiarmi a povodňami nové štvorkolky a autá.

Hasiči dostali na boj s lesnými požiarmi a povodňami nových 16 terénnych štvorkoliek a 35 automobilov. Autá stáli 967 470 eur s DPH, štvorkolky vyše 419 100 eur. Hasičskému a záchrannému zboru (HaZZ) ich vo štvrtok odovzdala prvá štátna tajomníčka Ministerstva vnútra SR Lucia Kurilovská.

Po päť kusov štvorkoliek bude smerovať na západ a stred, východ dostane šesť kusov. „Vozidlá budú využiteľné v rámci krajských riaditeľstiev, takže každé dostane požadovaný počet. Je to z balíka 130 vozidiel,“ povedal prezident HaZZ Adrián Mifkovič. Dodal, že na obstarávaní ostatnej techniky priebežne pracujú.

„Máme eminentný záujem, aby naše bezpečnostné zložky mali takú techniku, aby bezpečnosť v rámci SR bola zabezpečená a aby sa občania cítili bezpečne,“ povedala Kurilovská s tým, že techniku sa im darí zaobstarávať vďaka financiám z Európskej únie.

hasičihasičihasičihasiči
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia