Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
16. februára 2024, 16:54
Čas čítania 0:31

Poliaci zadržali špióna, ktorý pracoval pre Rusko. Takto vyzerala jeho plánovaná sabotáž

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Poľsko zadržalo Ukrajinca, ktorý údajne pracoval pre Rusko a plánoval sabotáž.

Poľské bezpečnostné služby vo štvrtok uviedli, že zadržali ukrajinského občana, ktorý pracoval pre ruské tajné služby a plánoval sabotáž.

Ukrajinca zatkli ešte 31. januára. Údajne pôsobil v rámci organizovanej zločineckej skupiny a plnil príkazy ruských tajných služieb. Čelí obvineniam z prípravy rozvratného konania a sabotáže. Na tri mesiace bol umiestnený do väzby a čaká ho súdny proces. V prípade usvedčenia mu hrozí väzenie až 12 rokov.

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť dostala informácie, že tento muž plánoval podpáliť zariadenia v meste Vroclav blízko strategicky významnej infraštruktúry, píše Reuters s odvolaním sa na bezpečnostné služby. Bezpečnostné služby dôkazy o jeho plánoch našli priamo v jeho batožine.

Poľsko je hlavnou trasou pre dodávky vojenskej pomoci na Ukrajinu, a preto sa stalo terčom ruských špiónov. Rusko a Bielorusko obviňuje tiež z úsilia o svoju destabilizáciu.

väzenie
Zdroj: Unsplash/Matthew Ansley
Domov
Zdieľať
Diskusia