Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
18. februára 2024, 11:23
Čas čítania 0:39

51-ročná Bratislavčanka sa zamilovala do podvodníka. V priebehu piatich rokov mu poslala 60-tisíc eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prípadom sa zaoberajú policajti z Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V.

Polícia Slovenskej republiky informuje na sociálnej sieti o 51-ročnej Bratislavčanke, ktorá päť rokov posielala podvodníkovi peniaze a prišla o 60-tisíc eur. S údajným vdovcom z Bratislavy, ktorý pracuje v Nórsku na ropnej plošine, sa zoznámila na sociálnej sieti.

„Krátko po ich prvom kontakte ju požiadal o pomoc s doručením zásielky s hotovosťou a zlatom v celkovej hodnote 2 000 000 €. Poškodená s požiadavkou o pomoc súhlasila,“ informuje polícia. Výška požadovaných súm v priebehu rokov narastala.

Poškodená žena poskytla podvodníkovi osobné údaje a poslala mu odfotený občiansky preukaz. Žena verila, že celý čas pomáha Andrejovi z Bratislavy.

„Po približne dvoch rokoch ju ‚kuriér‘ požiadal, aby platby robila cez kryptomaty. Poškodená opäť súhlasila a zvyšné platby tiež v celkovej výške 30 000 € vkladala postupne do kryptomatov na viacerých miestach Bratislavy. Komunikácie s kuriérom a vdovcom Andrejom prebiehali prostredníctvom rôznych aplikácií,“ uvádzajú.

Prípadom sa zaoberá Okresné riaditeľstvo PZ v Bratislave V. Polícia na ľudí apeluje, aby si dávali pred podvodníkmi pozor a pri komunikácii boli obozretní.

Domov
Zdieľať
Diskusia