Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR Barbora Fábryová
19. februára 2024, 11:07
Čas čítania 0:35

Veľká európska letecká spoločnosť bude štrajkovať. Rušenie a meškanie letov sa dotkne tisícov cestujúcich

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pozemný personál leteckej spoločnosti vstúpi v utorok 20. februára do štrajku na 7 letiskách.

Nemecké odborové hnutie Verdi ohlásilo v nedeľu 27-hodinový štrajk pozemného personálu spoločnosti Lufthansa za vyššie platy. Štrajk sa má začať v utorok 20. februára skoro ráno a prebiehať bude na siedmich najväčších nemeckých letiskách. 

Štrajk zasiahne letiská vo Frankfurte na Mohanom, v Mníchove, Hamburgu, Berlíne, Düsseldorfe, Stuttgarte, ako aj letisko Kolín/Bonn. Začať sa má v utorok o 4.00 h ráno a skončiť v stredu o 7.10 h.

Hnutie Verdi informovalo, že do štrajku povolali celý tamojší pozemný personál od zamestnancov vykonávajúcich údržbu lietadiel až po tých, ktorí odbavujú cestujúcich. Protestná akcia tak pravdepodobne povedie k rozsiahlemu rušeniu či omeškaniu letov.

Chcú vyššie platy

25-tisíc zamestnancov patriacich k pozemnému personálu Lufthansy už dlhšie požaduje zvýšenie platov. V rokovaniach so zamestnávateľmi však dosiaľ nedospeli k prijateľnej dohode.

Doterajšie ponuky Lufthansy väčšina zamestnancov odmietla. Odbory pritom tvrdia, že ponúkané zvýšenia miezd boli príliš nízke v porovnaní s inými zamestnancami spoločnosti, napríklad pilotmi.

letisko
Zdroj: Flickr/Cha già José
Domov
Zdieľať
Diskusia