Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
22. februára 2024, 10:20
Čas čítania 0:46

Biden poslal Putinovi tvrdí odkaz. Označil ho za „sukinho syna“, skritizoval aj Trumpa

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na podujatí v San Franciscu kritizoval aj svojho pravdepodobného rivala v novembrových prezidentských voľbách, exprezidenta Donalda Trumpa, ktorý sám seba prirovnal k osudu Navaľného pre svoje súdne trenice. Trumpove vyhlásenia ho vraj udivujú.

Americký prezident Joe Biden označil v stredu šéfa Kremľa Vladimira Putina za sukinho syna. Biden sa takto o Putinovi vyjadril počas krátkeho príhovoru na podujatí v San Franciscu, ktoré sa konalo v rámci jeho predvolebnej kampane, keď hovoril o klimatickej kríze. 


„Máme tu šialených sukiných synov ako toho chlapa Putina a iných. Stále sa musíme obávať jadrového konfliktu, no existenčnou hrozbou pre ľudstvo je klimatická kríza,“ povedal Biden. Použil pritom skratku tejto nadávky SOB (z anglického son of a bitch).

Biden použil tento expresívny výraz už aj v minulosti 

Približne pred dvoma rokmi sa ho novinár televízie Fox News niečo opýtal a Biden túto nadávku zašomral do mikrofónu. Viacero nelichotivých slov adresoval aj Putinovi. Ruského prezidenta, ktorý nariadil inváziu na Ukrajinu, označil za „mäsiara“ či „vojnového zločinca“. 

Biden takisto avizoval, že Spojené štáty v piatok predstavia nové sankcie proti Rusku za minulotýždňovú smrť lídra ruskej opozície Alexeja Navaľného vo väzení za polárnym kruhom.

Reagoval aj na Trumpa 

Na podujatí v San Franciscu v stredu kritizoval aj svojho pravdepodobného rivala v novembrových prezidentských voľbách, exprezidenta Donalda Trumpa, ktorý sám seba prirovnal k osudu Navaľného pre svoje súdne trenice. Biden uviedol, že ho Trumpove vyhlásenia udivujú.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/AP
Späť
Zdieľať
Diskusia