Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
23. februára 2024, 20:57
Čas čítania 0:32

Známi miliardári sa zbavujú Applu. Soros, Gates aj Buffett sa rozhodli zmeniť investície

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Niekoľko akcií predali.

Známi miliardári sa zbavujú akcií Applu. Konšpirátormi obľúbení George Soros, Bill Gates aj Warren Buffett sa rozhodli, že znížia akcie niekoľkých významných spoločností, informuje portál Index.

Zakladateľ Microsoftu Gates sa okrem Applu zbavuje aj akcií Mety, Amazonu či Alphabetu. Predáva aj akcie zbrojárskych a ropných spoločností. Ako dôvod uviedol, že tieto akcie boli „čiernymi ovcami“, pretože sa v minulosti zaviazal investovať do udržateľných spoločností.

Akcie Applu predal aj George Soros. Ešte koncom roku 2023 ich spolu s akciami automobilky General Motor úplne odpredal. Naopak, rozhodol sa pre investovanie do známej značky obuvi Birkenstock a aj niekoľkých aerolínií.

Miliardár Warren Buffett výrazne znížil svoje akcie v spoločnosti Apple, ktoré u neho dominujú. Napriek tomu, že ide o 1 % podielu, znamená to 10 miliónov akcií. Buffett už v minulosti znížil podiel svojich akcií. Neskôr tento krok považoval za možnú chybu. 

George Soros.
George Soros. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia