Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
28. februára 2024, 14:26
Čas čítania 0:47

Korčoka rozzúril časopis podporujúci Pellegriniho, ktorý Slovákom prišiel do schránok. Podáva sťažnosť pre porušenie kampane

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ivan Korčok podáva podnet pre časopis podporujúci Pellegriniho.

Kandidát na prezidenta SR Ivan Korčok podáva podnet pre porušenie pravidiel volebnej kampane. Robí tak v súvislosti s časopisom, ktorý podľa neho očierňuje jeho osobu a podporuje prezidentského kandidáta a predsedu parlamentu Petra Pellegriniho. Myslí si, že je súčasťou Pellegriniho volebnej kampane a musí byť preto zaúčtovaný.

„Na základe obsahu je zrejmé, že časopis je v podstate volebným letákom s vopred určeným cieľom ovplyvniť volebnú kampaň v prospech jedného kandidáta a v neprospech iného kandidáta,“ poznamenal Korčok na stredajšej tlačovej konferencii.

Upozornil na to, že všetky volebné materiály, nech ich platí ktokoľvek, sa majú započítavať do limitu, ktorý môže kandidát na svoju kampaň maximálne vynaložiť. „Na transparentnom účte Petra Pellegriniho o týchto volebných novinách nie je ani náznak, rovnako nie je uvedený ani objednávateľ, ani dodávateľ,“ povedal.

Časopis dostalo do stránok viac ako 100-tisíc ľudí

Časopisy podľa Korčoka chodia ľuďom do schránok. „Nevieme, do koľkých poštových schránok slovenských občanov sa dostávajú tieto tlačoviny, ale môžem vám povedať, že nám píšu občania z celého Slovenska. Podľa expertov z brandže takáto akcia stojí s tlačovou prípravou a distribúciou desaťtisíce, dá sa povedať viac ako 100-tisíc eur,“ uzavrel. Korčok očakáva, že ministerstvo vnútra sa bude podnetom zaoberať rýchlo a bez prieťahov.

korčok, pellegrini
Zdroj: Facebook/Ivan Korčok, TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia