Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
5. marca 2024, 13:10
Čas čítania 0:32

V Česku zmenili ceny diaľničných známok, niektoré poriadne zdraželi. Pár vodičov má po novom dôvod na radosť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pre vodičov je po novom dostupná aj jednodňová diaľničná známka za necelých 8 eur.

V susednom Česku nastali viaceré zmeny na cestách. Od 1. marca zvýšili cenu diaľničných známok. Pre vodičov je dostupná aj jednodňová diaľničná známka a pravidlá sa zmenili aj pre zľavnenú „eko“ diaľničnú známku.

Cenu diaľničnej známky zvýšili z 1500 korún (59,12 eura) na 2300 korún (90,65 eura). Zvýšenie je v tomto prípade o viac ako polovicu pôvodnej sumy. Mesačná známka zlacnela z pôvodných 440 korún (17,34 eura) na 430 korún (16,95 eura). Za desaťdňovú známku zaplatíš o 40 korún menej, čiže zhruba 11 eur. Pre vodičov je po novom dostupná aj jednodňová diaľničná známka, ktorá stojí 200 korún, čo je v prepočte takmer osem eur. 

Niektoré plug-in hybridy a elektromobily sú po novom oslobodené od poplatkov. Českú diaľničnú známku si môžeš kúpiť na webovej stránke eDalnice.cz, na pobočkách Českej pošty, na čerpacích staniciach EuroOil alebo v samoobslužných kioskoch.

diaľnica
Zdroj: Cebia.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia