Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
11. marca 2024, 18:32
Čas čítania 0:35

Pellegrini sa v Budapešti stretol s Orbánom. Tvrdia, že rokovali o spoločnom budovaní mieru

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zhodli sa aj na otázke o právomociach EÚ.

Maďarský premiér Viktor Orbán vyhlásil, že Maďarsko bude aj naďalej presadzovať politiku mieru a je potešiteľné, že tak robí aj Slovensko. Povedal to po stretnutí s predsedom Národnej rady SR Petrom Pellegrinim. 

V súvislosti s rusko-ukrajinskou vojnou Orbán v tlačovom vyhlásení uviedol, že Maďari so znepokojením sledujú, že umierajú státisíce ľudí, pribúdajú vdovy a siroty, pričom nevidno, kedy sa táto vojna skončí.

Orbán Pellegrinimu sľúbil, že Maďarsko v budúcnosti urobí všetko pre to, aby bolo Slovensku dobrým susedom, a navrhol mu spoluprácu v záujme budovania mieru.
Politici hovorili aj o suverenite, ktorú v rámci Európskej únie obaja považujú za nutnú. Preto odmietajú snahy Bruselu o odobratie práva veta.

Orbán pripomenul, že s Pellegrinim mohol spolupracovať aj v časoch, keď zastával funkciu ministerského predsedu. „V období nášho spoločného vládnutia sa zmenšila vzdialenosť medzi oboma národmi, utužovalo sa priateľstvo a našli sa spoločné body, na ktorých možno budovať dobré susedské vzťahy,“ dodal.

orbán, pellegrini
Zdroj: TASR/DUNA/MTI/Tibor Illyes
Domov
Zdieľať
Diskusia