Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
19. marca 2024, 13:39
Čas čítania 0:32

Vo Viedni majú problém s mládežníckymi gangmi. V uliciach mesta sa bijú opaskami a rušia nočný pokoj

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Obyvatelia Viedne z nich majú strach.

V susednom Rakúsku majú problém s mládežníckymi gangmi. Najčastejšie sa stretávajú vo večerných hodinách na Mariahilfer Straße vo Viedni. Mladíci sa medzi sebou začnú biť, najčastejšie koženým opaskom. Často sú pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok, informuje o tom portál Krone.at.

Obyvatelia tejto štvrte z nich majú strach. „Vždy sa snažím byť doma ešte počas denného svetla. V noci už aj tak nevychádzam von. Tento týždeň ma požiadali o cigaretu. Keďže som nefajčiar, povedal som nie. Potom ma urazili a opľuli. Nie prvýkrát,“ informuje obyvateľ. Podľa svedkov sa medzi sebou často „hecujú“.

Mládežníckymi gangmi vo Viedni sa zaoberá aj ministerstvo vnútra. V rámci opatrení vytvoria novú pracovnú skupinu proti kriminalite. „Cieľom je chrániť deti a odstrániť násilných zločincov s náležitým dôrazom a prísnosťou, ktorú má ústavný štát k dispozícii,“ uviedol minister vnútra Gerhard Karner. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia