Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. marca 2024, 12:18
Čas čítania 0:31

AKTUÁLNE: Slovensko sa nepripojí k českej iniciatíve dodávok munície pre Ukrajinu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

K českej iniciatíve sa nepridá ani Maďarsko.

Slovenská republika sa nepridá k českej iniciatíve na nákup munície pre Ukrajinu z tretích krajín. Pozícia slovenskej vlády k poskytovaniu vojenskej pomoci pre Kyjev je jasná. Uviedol to vo štvrtok slovenský minister zahraničných vecí Juraj Blanár po rokovaní šéfov diplomacií krajín Vyšehradskej štvorky (V4).


Vojna na Ukrajine nemá podľa slovenskej vlády vojenské riešenie, zopakoval Blanár. Zároveň poďakoval svojim kolegom z V4 za ochranu slovenského vzdušného priestoru, ktorú si SR v súčasnej situácii nedokáže sama zabezpečiť, keďže odovzdala Ukrajine systém protivzdušnej obrany S-300 aj stíhačky MiG-29.


K českej iniciatíve sa nepridá ani Maďarsko, potvrdil maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó. Poľsko ju podporilo už v stredu. Česko sa svojou iniciatívou snaží urýchlene zohnať muníciu pre Ukrajinu z mimoeurópskych štátov, pričom oslovilo spojencov na jej financovanie. Doteraz ju podporilo viacero európskych krajín vrátane Francúzska.

Domov
Zdieľať
Diskusia