Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
28. marca 2024, 14:41
Čas čítania 0:41

V pražskej nemocnici si pomýlili pacientky. Jedna z nich pre chybu personálu potratila

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V nemocnici došlo k závažnému porušeniu a nedodržaniu interných predpisov zo strany zamestnancov.

V pražskej Fakultnej nemocnici Bulovka omylom zamenili pacientky, v dôsledku čoho jedna zo žien potratila, informuje o tom CNN Prima News.

„V pondelok 25. marca došlo na našej gynekologicko-pôrodníckej klinike k neželanej udalosti. Podľa doterajších zistení došlo v dôsledku závažného porušenia a nedodržania interných predpisov zo strany dotknutých zamestnancov k začatiu operačného zákroku u nesprávne identifikovanej pacientky,“ uviedla hovorkyňa Bulovky Eva Stolejda Libigerová.

Podľa informácií išlo o dve cudzinky, ktoré žili v Českej republike. Tehotná žena išla na bežnú kontrolu a druhá žena mala v nemocnici podstúpiť zákrok, ktorý lekári vykonávajú napríklad na liečbu chorej maternice, no využívajú ho aj na ukončenie tehotenstva.

„Ide o zákrok, ktorý sa škaredo nazýva výškrab. Vykonáva sa ženám, u ktorých dlhodobo dochádza ku krvácaniu alebo majú problémy po pôrode a podobne. Zákrok sa vykonáva žene, ktorá nie je gravidná a trpí gynekologickými problémami. Z nepochopiteľných dôvodov si na klinike obe pacientov prehodili a úbohej žene vyškriabali jej dieťa,“ píše Praha IN.cz.

Personál je do vyhodnotenia incidentu mimo služby. Pokiaľ nemocnici preukážu pochybenie, tak bude musieť ženu pravdepodobne odškodniť. 

Fakultná nemocnica Bulovka.
Fakultná nemocnica Bulovka. Zdroj: Wikipedia/cs:ŠJů
Domov
Zdieľať
Diskusia