Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
6. apríla 2024, 17:30
Čas čítania 1:02

Na Veľkonočnú nedeľu ukradli v Los Angeles 30 miliónov dolárov. Prefíkaný čin vyvoláva veľa otázok

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zlodeji sa pri krádeži vyhli dômyselnému poplašnému systému.

Polícia amerického mesta Los Angeles a Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) objasňujú krádež takmer 30 miliónov dolárov (27 672 723,92 eura) v hotovosti po tom, ako sa zlodeji vlámali cez strechu úschovne peňazí a vylomili trezor.


David Cuellar z losangeleskej polície uviedol, že k lúpeži – jednej z najväčších krádeží peňazí v histórii tohto kalifornského mesta – došlo na Veľkonočnú nedeľu na predmestí Sylmar.

Denník Los Angeles Times s odvolaním sa na zdroj oboznámený s vyšetrovaním uviedol, že zlodeji sa do trezoru budovy dostali cez strechu, pričom sa nejakým spôsobom vyhli dômyselnému poplašnému systému.


Podľa zmienených novín bola komplikovaná a zložitá krádež dielom skúseného tímu. Skutok zistili až v pondelok, keď zamestnanci úschovne peňazí otvorili trezor. „Je to jednoducho ohromujúce, nikdy by ste niečo také netušili. Bola to práca zvnútra? Bol to len jeden človek? Bola to skupina? Vyvstáva tu veľa otázok,“ uviedol pre spravodajskú stanicu ABC anonymný zamestnanec zariadenia.


Zločin nadväzuje na sériu sofistikovaných vlámaní, ktoré sa v tejto oblasti udiali v uplynulých rokoch. Pred dvoma rokmi si zlodeji z nákladného auta zaparkovaného na diaľničnom odpočívadle odniesli šperky v hodnote 100 miliónov dolárov (92 242 413,06 eura). Klenoty smerovali na výstavu drahokamov a šperkov v Los Angeles.


Vlani v júli vyrezal muž dieru do stropu obchodu s luxusnými vínami neďaleko pláže Venice Beach a odcudzil kvalitné burgundské a bordeauxske vína v hodnote 600 000 dolárov (553 454,48 eura).

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Najväčšia známa krádež peňazí v histórii mesta – až do aktuálneho prípadu – sa podľa Los Angeles Times stala v roku 1997, keď z pancierového skladu ukradli 18,9 milióna dolárov (17 433 816,07 eura). Zlodejov neskôr chytili.

los angeles
Zdroj: AP Photo/Richard Vogel
Domov
Zdieľať
Diskusia