Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová TASR
17. apríla 2024, 14:21
Čas čítania 0:43

Blíži sa veľké prepúšťanie v štátnej správe. Ministri aj vedúci úradov dostali od vlády úlohu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Možné zníženie počtu úradníkov až o tretinu avizoval Fico ako jednu z možností konsolidácie verejných financií.

Členovia vlády a predsedovia ostatných ústredných orgánov štátnej správy majú do 30. apríla predložiť vedúcemu Úradu vlády SR návrhy na to, koľko zamestnancov zo štátnej správy plánujú prepustiť.


„Účelom navrhovaného uznesenia vlády SR je zistiť aktuálny počet zamestnancov plniacich úlohy v jednotlivých ústredných orgánoch štátnej správy,“ uvádza predkladacia správa k schválenému materiálu.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) chce získať prehľad o počte zamestnancov plniacich úlohy v jednotlivých ústredných orgánoch štátnej správy. Podľa toho vyhodnotia, koľko zamestnancov budú zo štátnej správy prepúšťať. 

Veľké prepúšťanie v štátnej správe 

Možné zníženie počtu úradníkov až o tretinu avizoval Fico minulý týždeň po stretnutí s ministrom financií Ladislavom Kamenickým (Smer-SD) ako jednu z možností konsolidácie verejných financií.

Slovensko čaká budúci rok zníženie deficitu verejnej správy na úrovni 1 % hrubého domáceho produktu (HDP) alebo 1,4 miliardy eur. Doteraz sa strany vládnej koalície zhodli na zdanení tabaku a sladených nápojov. Tieto zmeny však prinesú úspory iba okolo 100 miliónov eur. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Vláda siaha po nepopulárnych opatreniach pre bežných ľudí na to, aby získala čo najviac peňazí. Nie sú to však ani dva mesiace, čo si vládni predstavitelia navýšili svoje platy o tisícky eur.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia