Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
3. mája 2024 o 18:46
Čas čítania 0:48

Z Bratislavy do Chorvátska za menej ako 40 eur. Slovenské železnice prinášajú lákavú novinku na leto

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

ZSSK potešila cestujúcich aj tento rok. Sezónnu linku z Bratislavy do Splitu spustili už tento piatok.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) spustila sezónnu linku z Bratislavy do Chorvátska. Prvý vlak v tohtoročnej sezóne odišiel z Bratislavy do Splitu v piatok popoludní. Vlaky po novom vyrážajú zo stanice Bratislava-Nové Mesto a do Rakúska idú cez Petržalku. Pre uzáveru trate cez Marchegg budú autovozne pripojené až vo Viedni.


„Dnešný vlak je obsadený na 96 %. A do tohto momentu bolo predaných na túto sezónu už viac ako 11 000 lístkov. Minulý rok sme za celú sezónu prepravili takmer 19 000 cestujúcich,“ uviedol generálny riaditeľ ZSSK Peter Helexa.

Do Splitu sa z Bratislavy dostaneš do októbra

Dovolenkové vlaky budú jazdiť z Bratislavy do chorvátskeho Splitu každú stredu, piatok a nedeľu. Cesty zo Splitu sú naplánované na pondelky, štvrtky a soboty. Dovolenkové vlaky budú premávať do 5. októbra.

Motorky a autá v tohtoročnej sezóne nie je možné prepravovať z Bratislavy, autovozne sa pripájajú až vo Viedni. Z dôvodu modernizácie trate Devínska Nová Ves – Marchegg autovlak premáva len z Viedne.


Cestujúci sa do dovolenkovej destinácie dostanú vlakmi EuroNight s klimatizovanými vozňami na sedenie, lôžkovými vozňami i ležadlovým vozňom. Ceny lístkov sa začínajú na sume 39,90 eura, ako však pripomenul Henzély, ceny sú pohyblivé a postupne sa vyvíjajú, závisia od času nákupu i záujmu cestujúcich.

Domov
Zdieľať
Diskusia