Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
7. mája 2024, 13:14
Čas čítania 0:30

Nahlasovanie bômb na školách môžu vyšetrovať ako terorizmus. Páchateľom hrozí doživotie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Anonymné nahlasovanie bômb je trestným činom, páchateľom hrozia vysoké tresty.

Anonymné nahlasovanie bômb je trestným činom. Páchateľom hrozia vysoké tresty odňatia slobody, prípadne aj doživotie. Polícia žiadny oznam nepodceňuje a venuje mu dostatočnú pozornosť. 

7. mája 2024, 12:16 Čas čítania 1:00 Neznámi oznamovatelia poslali do slovenských škôl znepokojivé správy: vraj sa bude prelievať krv učiteľov, prípad už prevzala NAKA Neznámi oznamovatelia poslali do slovenských škôl znepokojivé správy: vraj sa bude prelievať krv učiteľov, prípad už prevzala NAKA

 „Vzhľadom na opakované anonymné nahlasovanie bômb na školách i v pobočkách bánk v posledných dňoch rezort vnútra i polícia ubezpečujú verejnosť, že každé jedno takéto nahlásenie Policajný zbor preveruje tak, aby boli ochránené zdravie i majetok každého občana,“ priblížilo ministerstvo vnútra.

V prípade vyhrážok bombovými útokmi môže ísť o trestný čin teroristického útoku. Zaň môže byť podľa rezortu uložený trest odňatia slobody od 20 do 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie.

7. mája 2024, 13:43 Čas čítania 0:30 Anonymní páchatelia nahlásili viac ako 1000 bombových hrozieb. Policajti zasahujú na celom Slovensku Anonymní páchatelia nahlásili viac ako 1000 bombových hrozieb. Policajti zasahujú na celom Slovensku

 Bomby v utorok ráno nahlásili na vyše 200 školách na takmer celom Slovensku. Anonymní páchatelia do škôl rozposlali výhražné maily. Hrozbami bombových útokov na školách sa zaoberá Národná kriminálna agentúra.

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky
Domov
Zdieľať
Diskusia