Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
7. mája 2024, 12:16
Čas čítania 1:00

Neznámi oznamovatelia poslali do slovenských škôl znepokojivé správy: vraj sa bude prelievať krv učiteľov, prípad už prevzala NAKA

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Anonymovia do viacerých škôl poslali výhražné maily.

Na viacerých stredných a základných školách po celom Slovensku dnes anonymní oznamovatelia nahlásili bombu. Školám poslali znepokojujúce maily, v ktorých sa vyhrážajú smrťou a bombovými útokmi. Deti a vyučujúcich zo škôl evakuovali. Polícia informovala, že prípady bombových hrozieb si prevzala NAKA.

7. mája 2024, 13:14 Čas čítania 0:30 Nahlasovanie bômb na školách môžu vyšetrovať ako terorizmus. Páchateľom hrozí doživotie Nahlasovanie bômb na školách môžu vyšetrovať ako terorizmus. Páchateľom hrozí doživotie

 Neznámi páchatelia do škôl poslali niekoľko rôznych mailov, v ktorých sa učiteľom vyhrážali zabitím a bombovými útokmi. Maily rozposlalo vedenie školy rodičom a žiakom. „V školách sa bude prelievať krv učiteľov. Budeme držať nože na krku. Nepriatelia Alaha prekrútia naše činy. Deti a ženy budú zabité iba vtedy, keď sa nám postavia do cesty. Zničíme ťa v uliciach,“ napísali v jednom z nich.

Anonymovia sa vyhrážajú autom plným výbušnín a hrozia rovnakým scenárom ako pri útoku vo francúzskom meste Nice. „Bude rezať davy nožmi. Vniknú do vás a vyhodia sa do vzduchu. Utopíme ťa v krvi,“ zakončili správu.

bomby
Zdroj: Refresher

V ďalšom maile sa neznámi agresori vyhrážajú „neveriacim“. Tvrdia, že útoky začnú aj v mestách. „Mudžahedíni vás vo vašich mestách zabijú, nech ste kdekoľvek,“ napísali. Prežiť vraj môžu iba tí, ktorí sa pridajú k islamskému náboženstvu. 

7. mája 2024, 13:43 Čas čítania 0:30 Anonymní páchatelia nahlásili viac ako 1000 bombových hrozieb. Policajti zasahujú na celom Slovensku Anonymní páchatelia nahlásili viac ako 1000 bombových hrozieb. Policajti zasahujú na celom Slovensku

Výhražné maily školy rozposlali aj rodičom s prosbou, aby si prišli svoje deti vyzdvihnúť čo najskôr. 

školy
Zdroj: REFRESHER

Prípad si už prebrala NAKA

Polícia informuje, že bombové vyhrážky anonymní páchatelia odoslali viac ako 200 školám na Slovensku. Do zásahu zapojili pyrotechnikov, psovodov so špeciálne cvičenými služobnými psami a jednotky poriadkovej polície jednotlivých policajných krajských riaditeľstiev. Celý prípad už prevzala NAKA.

„Na objasnení skutku a vypátraní pôvodcu mailov intenzívne pracujeme, spolupracuje aj s ďalšími bezpečnostnými službami a zahraničnými partnermi,“ uviedla polícia na Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia