Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
17. mája 2024 o 11:06
Čas čítania 0:30

Na Slovensko sa valia supercelárne búrky. Rizikové budú najmä pre túto oblasť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vyskytnúť sa môžu aj krúpy.

Od skorých ranných hodín na území Slovenska prší. Búrky sa presunuli od juhozápadu smerom k Slovensku. Meteorológovia hlásia intenzívne dažde najmä na západe krajiny. Zrážkové pole sa postupne presunie na stred a východ Slovenska, informuje iMeteo.sk.

V niektorých častiach krajiny udrú aj búrky. Prvá vlna by sa mala formovať popoludní na západe. Meteorológovia informujú, že podmienky sú ideálne pre tvorbu silných multicelárnych až supercelárnych búrok. Vyskytnúť sa môžu aj krúpy. Počas dňa môže spadnúť približne 5 mm zrážok za hodinu.

Meteorologická služba Estofex vydala varovanie pred pásom siahajúcim z východného Rakúska okolo našich hraníc naprieč Maďarskom až do Srbska. SHMÚ vydal výstrahy prvého stupňa pre viaceré okresy. Intenzívne dažde trápia aj Nemecko či Taliansko. Najkritickejšia situácia je aktuálne na severe Talianska, kde spadlo za 6 hodín 230 mm zrážok. 

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia