Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
TASR
20. mája 2024 o 11:16
Čas čítania 0:45

Zostáva posledný deň. Ak chceš voliť kandidátov do europarlamentu mimo trvalého bydliska, nezabudni podať elektronickú žiadosť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V pondelok je posledný termín.

Už len počas pondelka môžu voliči požiadať elektronicky o vybavenie hlasovacieho preukazu. Preukaz im umožňuje počas júnových eurovolieb hlasovať aj mimo trvalého bydliska v ktorejkoľvek volebnej miestnosti na Slovensku. O preukaz treba požiadať obec. Emailom tak treba urobiť v priebehu pondelka. Osobne môže volič preukaz vybaviť najneskôr posledný pracovný deň pred voľbami, čiže do 7. júna. Na svojom webe o tom informuje ministerstvo vnútra.


V žiadosti o preukaz treba uviesť meno a priezvisko, rodné číslo, štátnu príslušnosť, adresu trvalého pobytu a adresu, na ktorú obec doručí hlasovací preukaz. Obec zašle preukaz najneskôr tri pracovné dni od doručenia žiadosti doporučenou zásielkou „Do vlastných rúk“. Osobne alebo prostredníctvom splnomocnenca sa dá preukaz vybaviť v úradných hodinách obce.

Anketa:
Pôjdeš voliť?
Áno, určite.
Zvažujem to.
Nie.
Áno, určite.
74 %
Zvažujem to.
21 %
Nie.
5 %


Spolu s hlasovacím preukazom musí volič vo volebnej miestnosti predložiť aj občiansky preukaz alebo pobytový preukaz občana Európskej únie. Volič môže s vydaným hlasovacím preukazom voliť aj v mieste trvalého pobytu, musí ho však mať so sebou.

Voľby do Európskeho parlamentu sa budú na Slovensku konať v sobotu 8. júna. Kandiduje 23 strán a jedna koalícia. Slováci budú voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie. Zakrúžkovať môžu najviac dvoch kandidátov z jednej kandidátnej listiny.
Domov
Zdieľať
Diskusia