Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
TASR
24. mája 2024, 8:32
Čas čítania 0:48

VIDEO: Nešťastie v obľúbenej dovolenkovej destinácii. Po zrútení reštauračnej terasy hlásia najmenej štyri obete

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na obľúbenom španielskom ostrove Malorka došlo k nešťastiu. Terasa reštaurácie Medusa Beach Club sa vo štvrtok večer zrútila. Nehoda si vyžiadala štyri obete.

Jednu z najobľúbenejších dovolenkových destinácií Slovákov postihlo nešťastie. Na ostrove Malorka v Stredozemnom mori došlo k zrúteniu časti budovy dvojposchodovej reštaurácie na prímorskej promenáde pri meste Palma. Najmenej štyria ľudia prišli o život a 16 ďalších utrpelo zranenia. Sedem zranených je vo „veľmi vážnom“ a deväť ďalších vo „vážnom“ stave. 

Ostrov minulý rok navštívilo vyše 17 miliónov turistov. Väčšinu z obetí a zranených tvoria práve cudzinci a turisti.  Zranených previezli do viacerých nemocníc v ostrovnej metropole Palma. Obeťami by podľa španielskych médií mali byť dvaja muži a dve ženy.

K incidentu došlo približne o 20.30 h v reštaurácii Medusa Beach Club, kde sa zrútila terasa na prvom poschodí. Príčina nešťastia dosiaľ nie je známa, úrady však považujú za nateraz najpravdepodobnejšie, že k zrúteniu došlo pre preťaženie.


Záchranári sa ešte v noci obávali, že v troskách by mohli objaviť ďalších ľudí. Okoloidúcich preto žiadali o zachovávanie ticha, aby počuli prípadných preživších.



Domov
Zdieľať
Diskusia