Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
4. júna 2024 o 17:21
Čas čítania 0:44

Robert Kaliňák tvrdí, že Danko by bol dobrým predsedom parlamentu. Súhlasí s tým aj premiér Fico

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Andreja Danka na pozícii predsedu parlamentu schvaľujú viacerí politici vrátane predsedu vlády a ministra obrany.

  • Minister obrany Robert Kaliňák v rozhovore Otvorene s Annou Vargovou na Rádiu Slovensko uviedol, že šéf koaličnej SNS Andrej Danko by bol dobrým predsedom parlamentu.
  • Obsadenie postu predsedu Národnej rady (NR) SR je podľa neho na dohode SNS a Hlasu-SD.
  • Danka ako predsedu parlament schvaľuje aj premiér Robert Fico.

Prečo je to dôležité: Predseda parlamentu má významnú úlohu pri organizovaní a vedení parlamentných zasadnutí a zabezpečovaní dodržiavania parlamentných pravidiel. Ak Kaliňák verí, že Danko je schopný viesť parlament efektívne, môže to ovplyvniť verejnú mienku o tom, akým smerom sa bude uberať práca v parlamente.

Citát: „Myslím si, že táto diskusia sa rozbehne po eurovoľbách. (...) Nejaké odpovede budeme mať do konca júna. Pre stabilitu a vyváženosť koalície je to dobrý návrh,“ povedal Kaliňák.

Širší kontext: Miesto predsedu NR SR sa uvoľnilo po víťazstve Petra Pellegriniho v prezidentských voľbách. Hlas-SD nominoval do funkcie Richarda Rašiho. Premiér Robert Fico v apríli povedal, že nomináciu rešpektuje, naďalej si však myslí, že pre stabilitu vládnej koalície by bolo lepšie, keby bol predsedom NR SR Danko ako šéf koaličnej SNS.

Anketa:
Bol by Andrej Danko dobrým predsedom parlamentu?
Áno.
Nie.
Áno.
4 %
Nie.
96 %

Keď chceš vedieť viac, tak si prečítaj aj tieto články: 

4. júna 2024 o 7:43 Čas čítania 0:42 Zásadné správy o Robertovi Ficovi: minister Kaliňák odhadol, kedy sa vráti v plnej sile Zásadné správy o Robertovi Ficovi: minister Kaliňák odhadol, kedy sa vráti v plnej sile
3. júna 2024 o 20:03 Čas čítania 0:36 Ani Robert Kaliňák nevie, kedy dá Fico verejné vyjadrenie. O premiéra sa starajú lekári z bratislavskej nemocnice Ani Robert Kaliňák nevie, kedy dá Fico verejné vyjadrenie. O premiéra sa starajú lekári z bratislavskej nemocnice
28. mája 2024 o 20:57 Čas čítania 1:01 SNS chce stopnúť anonymné komentovanie. Používatelia by museli zverejniť citlivé súkromné údaje SNS chce stopnúť anonymné komentovanie. Používatelia by museli zverejniť citlivé súkromné údaje
Andrej Danko.
Andrej Danko. Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia