Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
6. júna 2024 o 10:58
Čas čítania 0:33

V okrese Tvrdošín našli napadnutú jalovicu s pohryzeným krkom. Z útoku podozrievajú medveďa, ktorý útočil už pred mesiacom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V obci Čimhová podozrievajú z útoku na jalovicu medveďa, ktorý v máji napadol hospodárske zvieratá. Bezpečnostný tím ho nepovažuje za nebezpečného.

V okrese Tvrdošín útočilo zviera na jalovicu, podľa niektorých môže ísť o medveďa, ktorého nedávno uznal bezpečnostný tím za neškodného. Jeden potvrdený útok medveďa sa odohral už v máji pri hlavnej ceste medzi Čimhovou a Vitanovou. Medveď v máji napadol hospodárske zvieratá v elektrických ohradách. Po mesiaci sa zdá, že opäť zaútočil na iné zviera, informuje portál My Orava.

Podľa vyjadrenia Jána Šefčíka z Čimhovej sa miesto druhého útoku nachádza v časti obce, kde sa pohybujú ľudia. Zatiaľ však nie je potvrdené, že za útokom stojí naozaj medveď. 

Chovateľovi Štefanovi Dudovi zaútočilo neznáme zviera na jalovicu. Zahryzlo sa jej do krku, čím jej spôsobilo hlbokú ranu. Veterinár, ktorý jalovici ranu zašíval, zhodnotil, že je rozdiel, ak sa zahryzne líška, vlk či medveď.

Starosta obce Dušan Duda zvolal v reakcii na ďalší útok zasadnutie, na ktorom sa zúčastnili poľovníci aj členovia zásahového tímu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia