Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
10. júna 2024 o 7:01
Čas čítania 0:57

KĽDR opäť vypustila balóny s odpadkami. V Južnej Kórei už v minulosti pristáli cigaretové ohorky, hnoj a exkrementy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Obyvatelia Južnej Kórey sa ich nemôžu dotýkať, vyzývajú úrady.

Severná Kórea v noci na nedeľu vyslala približne 330 balónov s odpadkami cez hranice do Južnej Kórey, oznámil juhokórejský zbor náčelníkov štábov ozbrojených síl. Soul v reakcii ohlásil opatrenia.


Viac než 80 z týchto balónov dosadlo na územie Južnej Kórey. Bol v nich papier, plasty i ďalšie látky. Na základe predbežného vyšetrovania však neobsahovali žiadne nebezpečné látky. Úrady však obyvateľov upozornili, aby sa týchto predmetov nedotýkali.


Kancelária juhokórejského prezidenta po zasadnutí bezpečnostnej rady krajiny uviedla, že v pohraničných oblastiach umiestni amplióny, z ktorých bude vysielať propagandu zameranú proti KĽDR. Reaguje tým na opakované vypúšťanie balónov s odpadkami.


„Dávame jasne najavo, že zodpovednosť za akékoľvek stupňovanie napätia medzi dvoma Kóreami nesie výlučne Severná Kórea,“ uviedla kancelária.

KĽDR už susedom v balónoch poslala cigaretové ohorky, hnoj a exkrementy

KĽDR vypustila od 28. mája smerom na Južnú Kóreu viac než tisíc balónov s odpadkami vrátane napríklad cigaretových ohorkov a zrejme aj hnoja či exkrementov. Tvrdila, že ide o odvetu za predchádzajúci balónový útok Južnej Kórey v podobe letákovej kampane. Letáky obsahujú kritické vyjadrenia voči autoritárskemu vedeniu KĽDR.


Pchjongjang túto kampaň s balónmi s odpadkami minulú nedeľu pozastavil. Varoval však, že takéto balóny začne znovu vypúšťať, ak na sever priletia ďalšie letáky z juhu. Juhokórejskí aktivisti napriek tejto hrozbe v uplynulých dňoch v takejto kampani pokračovali.

Domov
Zdieľať
Diskusia