Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
11. júna 2024 o 9:50
Čas čítania 0:46

Beňová posiela odkaz: odmieta spoluprácu s Republikou v europarlamente

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Europoslankyňa Monika Beňová popiera spoluprácu s Republikou.

  • Novozvolená europoslankyňa Monika Beňová odmieta spoluprácu Smeru so stranou Republika v europarlamente. 
  • Reaguje aj na článok Denníka N, ktorý opisuje výroky jej straníckych kolegov o „víťazstve národno-konzervatívnych síl“, keď k svojim počtom kresiel v europarlamente pripočítali poslancov za Hlas a Republiku.

Prečo je to dôležité: Strana Smer po tohtoročných eurovoľbách verejne hovorí o tom, že výsledok vníma ako „víťazstvo národno-konzervatívnych politických síl“. K svojim 5 kreslám si teda počíta aj 2 mandáty Republiky a 1 mandát Hlasu. Ak k sebe Smer ráta aj Republiku Milana Uhríka, môže to znamenať možnú spoluprácu. Beňová však túto možnosť poprela. 

Citát:„Podsúvanie akejkoľvek spolupráce s Republikou mne, do ktorej celú kampaň Uhrík a spol. kopali úplne najviac, môže teda len niekto, kto je fatálne zaslepený nenávisťou k Smeru,“ píše Beňová. 


Širší kontext: Odklon Smeru od sociálnej demokracie a jej intenzívnejší príklon k národno-konzervatívnym či dokonca nacionalistickým tendenciám môže naznačovať možnú spoluprácu aj so stranou Republika. Ľuboš Blaha Smer definoval ako „vlasteneckú ľavicu“.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Ochotu spolupracovať s extrémistickou stranou naznačuje napríklad rozhodnutie novej europoslankyne Smeru Judity Laššákovej. Tá pripustila, že za svojho asistenta si vyberie extrémistu Daniela Bombica.

Keď chceš vedieť viac, tak si prečítaj aj tieto články:

9. júna 2024 o 18:11 Čas čítania 0:28 ZOZNAM: Ostrihoňová, Ódor, Mazurek či Blaha. Toto sú poslanci, ktorí nás budú v EP pravdepodobne zastupovať ZOZNAM: Ostrihoňová, Ódor, Mazurek či Blaha. Toto sú poslanci, ktorí nás budú v EP pravdepodobne zastupovať
9. júna 2024 o 23:40 Čas čítania 0:31 Víťazom eurovolieb sa na Slovensku stalo Progresívne Slovensko. Volebná účasť prekročila rekord Víťazom eurovolieb sa na Slovensku stalo Progresívne Slovensko. Volebná účasť prekročila rekord
9. júna 2024 o 11:33 Čas čítania 0:51 Strana SaS sa zrejme nedostane do europarlamentu. Podľa neoficiálnych výsledkov jej chýbala necelá desatina percenta Strana SaS sa zrejme nedostane do europarlamentu. Podľa neoficiálnych výsledkov jej chýbala necelá desatina percenta
Domov
Zdieľať
Diskusia