Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Radka Klučárová
9. júna 2024 o 23:40
Čas čítania 0:31

Víťazom eurovolieb sa na Slovensku stalo Progresívne Slovensko. Volebná účasť prekročila rekord

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Volebná účasť v sobotňajších (8. 6.) voľbách do Európskeho parlamentu (EP) dosiahla 34,38 percenta.

Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán oficiálne oznámila výsledky. Víťazom volieb do Európskeho parlamentu (EP) na Slovensku sa stalo Progresívne Slovensko (PS) (27,81 percenta), nasleduje strana Smer-SD (24,76 percenta), tretie je hnutie Republika (12,53 percenta). Do europarlamentu sa dostali aj kandidáti za Hlas-SD (7,18 percenta) a KDH (7,14 percenta). 

Volebná účasť v sobotňajších (8. 6.) voľbách do Európskeho parlamentu (EP) dosiahla 34,38 percenta. Stala sa historicky najvyššou z doterajších piatich eurovolieb v histórii SR. 

Poznáme mená novozvolených europoslancov

Poslancami v Európskom parlamente (EP) za Slovensko sa stali Ľudovít Ódor, Ľubica Karvašová, Martin Hojsík, Veronika Cifrová Ostrihoňová, Michal Wiezik, Lucia Yar (všetci Progresívne Slovensko), Monika Beňová, Katarína Roth Neveďalová, Judita Laššáková, Erik Kaliňák, Ľuboš Blaha (všetci Smer-SD), Milan Uhrík, Milan Mazurek (obaja Republika), Miriam Lexmann (KDH) a Branislav Ondruš (Hlas-SD). 

Domov
Zdieľať
Diskusia