Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Barbora Fábryová
21. júna 2024 o 12:40
Čas čítania 0:39

Nástup letnej sezóny zastavil zlacňovanie na pumpách. Slovenskí šoféri si za benzín aj naftu priplatili

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Spotrebiteľské ceny benzínu 95 a nafty počas 24. týždňa nepatrne stúpli.

  • Nástup letnej dovolenkovej sezóny zastavil päťtýždňový trend poklesov. Spotrebitelia si počas 24. týždňa 2024 priplatili za benzín 95 aj za motorovú naftu.
  • Spotrebitelia počas 24. týždňa nakupovali liter benzínu 95 za 1,58 eura, čo bola o tretinu centa vyššia cena ako v predchádzajúcom týždni, a motorovú naftu za 1,477 eura za liter, čo bolo medzitýždenne viac o pol centa.
  • Cena nafty medziročne stúpla o 3,1 % a benzín natural 95 sa v 24. týždni predával za rovnaké jednotkové ceny ako pred rokom.

Prečo je to dôležité: Ceny pohonných hmôt klesali až 5 týždňov. Koniec zlacňovania zapríčinilo až leto. Mnohým ľuďom, ktorí sa rozhodli na dovolenky ísť autom, sa cesta mierne predraží.

Širší kontext: Zmenili sa aj ceny plynu. Liter skvapalneného ropného plynu (LPG) sa predával za zvýšených 0,683 eura za liter a stlačený zemný plyn (CNG) bol na hodnote 1,601 eura za kilogram. Lacnejšie sa nakupoval skvapalnený zemný plyn (LNG), za kilogram spotrebitelia zaplatili 1,551 eura.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

18. júna 2024 o 10:35 Čas čítania 0:35 Na Slovensku končí sieť čerpacích staníc. Prevádzky prevzal jeden z gigantov na trhu Na Slovensku končí sieť čerpacích staníc. Prevádzky prevzal jeden z gigantov na trhu
21. apríla 2024 o 8:32 Čas čítania 0:29 Známa sieť čerpacích staníc má vážne problémy. Vodiči možno nebudú mať čo tankovať Známa sieť čerpacích staníc má vážne problémy. Vodiči možno nebudú mať čo tankovať
23. apríla 2024 o 12:03 Čas čítania 0:42 PREHĽAD: Mnohé čerpacie stanice na Slovensku ponúkajú zľavy na prémiové palivá. Vodiči môžu poriadne ušetriť PREHĽAD: Mnohé čerpacie stanice na Slovensku ponúkajú zľavy na prémiové palivá. Vodiči môžu poriadne ušetriť
Domov
Zdieľať
Diskusia