Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. júna 2024 o 11:43
Čas čítania 0:37

Slovensko prežilo extrémne teplú noc. Horúčavy nás budú trápiť aj počas nedele

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na západe Slovenska sme prežili tropickú noc.

Na západe Slovenska zaznamenali meteorológovia extrémne teplú noc. Napríklad v Moravskom Sv. Jáne (okres Senica) neklesla teplota počas noci zo soboty 29. júna na nedeľu pod 25 stupňov Celzia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

„Tropická noc bola na väčšine územia západného Slovenska. Lokálne aj na juhu stredného, výnimočne aj východného Slovenska,“ konštatuje SHMÚ.

Vysoké teploty budú aj v nedeľu

Tropické teploty pokračujú aj cez deň. Na západe a juhu môžu teploty dosiahnuť až 36 stupňov Celzia. V nedeľu večer a v noci môžu západné a stredné Slovensko zasiahnuť búrky. Na horách sa môže vyskytnúť silný vietor. 

Výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami platí od 13.00 do 18.00 h pre celý Bratislavský kraj, väčšinu Nitrianskeho a Trnavského kraja, ale aj okresy Veľký Krtíš a Krupina v Banskobystrickom kraji.

Pre zvyšok Slovenska platí výstraha prvého stupňa. Očakávajú sa tam teploty do 34 stupňov Celzia. Výstraha sa netýka iba severných okresov na strednom a východnom Slovensku.

Domov
Zdieľať
Diskusia