Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
14. júla 2024 o 10:28
Čas čítania 0:30

Slovákov dnes potrápia vysoké teploty aj búrky. SHMÚ vydáva výstrahy (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Aj na nedeľu platia výstrahy pred búrkami a vysokými teplotami.

Na búrky a vysoké teploty si treba dávať pozor aj v nedeľu. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami pre celé územie krajiny. Vysoké teploty môžu potrápiť najmä východ, v okresoch Trebišov, Michalovce a Sobrance môže teplota vystúpiť na 35 až 36 stupňov Celzia. Meteorológovia tu vydali výstrahu druhého stupňa.

Výstraha pred búrkami platí na strednom a východnom Slovensku. Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za polhodinu, s nárazmi vetra s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.

Výstrahy pred vysokými teplotami platia v nedeľu od 12.00 h do 19.00 h. Najmä južných okresov Banskobystrického, Nitrianskeho, Trnavského, Košického a Prešovského kraja sa týka výstraha prvého stupňa pred vysokými teplotami. Dosiahnuť tu môžu 33 až 34 stupňov Celzia.

SHMÚSHMÚ
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia