Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
19. júla 2024 o 12:59
Čas čítania 0:37

Štát pošle do Číny vládnu letku po hospitalizovaného Denisa. Domov privezú aj ďalších dvoch pacientov z USA

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo zdravotníctva a ministerstvo vnútra už stanovili aj presné dátumy.

  • Vládny špeciál prevezie na územie SR dvoch slovenských pacientov z USA a jedného z Číny.
  • Prípady Slováka v Číne a Slovenky v USA, ktorých hospitalizovali s vážnymi zraneniami v zahraničí, boli v uplynulom období výrazne medializované.
  • Do Číny by mala letka vyraziť 27. júla, v prípade pacientov z USA by sa repatriácia mala uskutočniť 1. augusta.

Prečo je to dôležité: Repatriácia slovenských pacientov z USA a Číny slúži ako pomoc pre občanov, ktorí by sa domov dopravili len s veľkými ťažkosťami.

Širší kontext: Po vybavení a zariadení všetkých potrebných úkonov (víza, zdravotnícka technika, lekárske zabezpečenie) by mal pre pacienta z Číny vyštartovať vládny špeciál dňa 27. júla a v prípade pacientov z USA by sa repatriácia mala uskutočniť 1. augusta.

V prípade Slovenky v USA dokonca vznikla verejná zbierka na jej prevoz naspäť na Slovensko. Vláda nedávno uvádzala, že prevoz nemôže uskutočniť, lebo je príliš drahý.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež tieto články: 

13. júna 2024 o 16:30 Čas čítania 5:02 26-ročný Denis leží v bezvedomí v čínskej nemocnici. Jeho matka a sestra nám povedali, čo sa mu stalo a ako ich šokovali lekári 26-ročný Denis leží v bezvedomí v čínskej nemocnici. Jeho matka a sestra nám povedali, čo sa mu stalo a ako ich šokovali lekári
10. júla 2024 o 12:25 Čas čítania 0:46 Slovák Denis, ktorý leží v bezvedomí v Číne, sa prvýkrát prebral. Po viac ako mesiaci konečne otvoril oči Slovák Denis, ktorý leží v bezvedomí v Číne, sa prvýkrát prebral. Po viac ako mesiaci konečne otvoril oči
18. júna 2024 o 9:23 Čas čítania 1:11 Danko, Žiga aj Šutaj Eštok fandili Slovákom priamo vo Frankfurte. V rovnakom čase tam bol vládny špeciál, pracovný program nemali Danko, Žiga aj Šutaj Eštok fandili Slovákom priamo vo Frankfurte. V rovnakom čase tam bol vládny špeciál, pracovný program nemali
Domov
Zdieľať
Diskusia