Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
22. júla 2024 o 19:16
Čas čítania 0:28

Zvrat v prípade atentátu na Trumpa. Šéfka tajnej služby priznala zlyhanie ochranky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa jej slov ide o najväčšie zlyhanie úradu za veľmi dlhé obdobie.

  • Šéfka Tajnej služby Spojených štátov (United States Secret Service/USSS) Kimberly Cheatleová v pondelok priznala, že jej úrad pochybil, keď nezabránil atentátu na exprezidenta Donalda Trumpa.
  • Označila to za najväčšie operačné zlyhanie USSS za posledné desaťročia.

Prečo je to dôležité: Atentát na bývalého prezidenta jednej z najväčších veľmocí sveta môže mať vážne následky pre celú demokratickú spoločnosť.

Citát:„Trinásteho júla sme zlyhali,“ uznala Cheatleová.

Širší kontext: Na Trumpa vystrelil 13. júla poloautomatickou puškou 20-ročný T. H. Crooks, pričom exprezidentovi prestrelil hornú časť pravého ucha. Zákonodarcovia vyjadrovali rozhorčenie nad tým, ako sa útočník mohol dostať tak blízko k republikánskemu nominantovi, keď mal byť dôkladne strážený. Cheatleová, ktorá čelí výzvam na odstúpenie, o udalosti dosiaľ neusporiadala tlačovú konferenciu a poskytla iba zopár rozhovorov.

Domov
Zdieľať
Diskusia