Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
25. júla 2024 o 9:11
Čas čítania 0:33

Populárna nízkonákladová letecká spoločnosť bude zlacňovať letenky. Na dovolenku odletíš za pár eur

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zisky leteckej spoločnosti Ryanair sa prepadli, preto reaguje zlacňovaním leteniek.

  • Priemerné ceny leteniek leteckej spoločnosti Ryanair klesli o 15 %. Dôvodom je šetrnejšie správanie cestujúcich a posunutie termínu veľkonočných sviatkov, informuje BBC.
  • Ceny leteniek by mali podľa šéfa Ryanairu Michaela O’Learyho aj naďalej klesať.
  • Zisk spoločnosti sa pred zdanením za posledné tri mesiace prepadol o 46 %.

Prečo je to dôležité: Nižšie ceny leteniek robia cestovanie lietadlom dostupnejším pre širšiu verejnosť. To môže motivovať viac ľudí k cestovaniu, čo má pozitívny dosah na turistický ruch.

Citát: „Posledným úderom bolo globálne zrútenie IT počas uplynulého víkendu, ktoré ovplyvnilo lety po celom svete,“ uviedol Dan Coatsworth, investičný analytik spoločnosti AJ Bell.

Širší kontext: Priemerná cena leteniek bola v júni tohto roka 41,93 eura. Minulý rok sa priemerná cena pohybovala na sume 49,07 eura. Budúcnosť leteckej spoločnosti Ryanair teda závisí od last-minute rezervácií v auguste a septembri.

Prečítaj si aj tieto články:

20. júla 2024 o 9:51 Čas čítania 0:40 Vrátiť svet do rovnováhy po celosvetovom IT výpadku bude trvať ešte niekoľko dní. Chybu spôsobila nepodarená aktualizácia Vrátiť svet do rovnováhy po celosvetovom IT výpadku bude trvať ešte niekoľko dní. Chybu spôsobila nepodarená aktualizácia
15. júla 2024 o 16:01 Čas čítania 0:30 Nič pre slabé žalúdky: 10 európskych leteckých trás s najvyšším počtom turbulencií Nič pre slabé žalúdky: 10 európskych leteckých trás s najvyšším počtom turbulencií
15. júla 2024 o 13:15 Čas čítania 1:16 Meškal ti let alebo ti stratili batožinu? Na takúto kompenzáciu máš nárok Meškal ti let alebo ti stratili batožinu? Na takúto kompenzáciu máš nárok
Ryanair
Zdroj: Ryanair/propagačný materiál na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia