Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
30. júla 2024 o 10:20
Čas čítania 0:35

Rodičia majú nárok na príspevok vo výške takmer 300 eur. Zaplatiť z neho môžu drahé tábory či lyžiarske

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štát rodičom poskytne príspevok v hodnote 275 eur.

  • Zamestnanci na Slovensku majú nárok na využitie príspevku vo výške 275 eur na rekreáciu detí počas školských prázdnin, informuje Pravda.
  • Príspevok sa vzťahuje na viacdňové tábory, denné tábory a lyžiarske kurzy organizované školou počas školských prázdnin.
  • Podmienkou je, aby dieťa navštevovalo základnú školu od 1. do 9. ročníka alebo 1. až 4. ročník osemročného gymnázia. Príspevok je možné uplatniť aj cez letné prázdniny.

Prečo je to dôležité: Príspevok môže pomôcť rodinám pokryť náklady spojené s rekreačnými aktivitami detí počas prázdnin.

30. júla 2024 o 13:05 Čas čítania 0:35 Živnostníci musia zaplatiť zvýšenú sumu sociálneho poistenia. Čas sa im kráti Živnostníci musia zaplatiť zvýšenú sumu sociálneho poistenia. Čas sa im kráti

Širší kontext: Štát poskytne príspevok len v prípade, že ide o vlastné dieťa zamestnanca, je zverené do náhradnej starostlivosti alebo do starostlivosti pred rozhodnutím o osvojení. Na príspevok majú rodičia nárok, aj pokiaľ ide o iné dieťa žijúce so zamestnancom v spoločnej domácnosti. Štátna podpora nie je platná pre deti, ktoré navštevujú jasle, materskú školu, stredné a vysoké školy.

Prečítaj si aj tieto články:

29. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 0:54 Mnohí rodičia majú nárok na príspevok v hodnote 170 eur. Štát chce podporiť prvákov na základnej škole Mnohí rodičia majú nárok na príspevok v hodnote 170 eur. Štát chce podporiť prvákov na základnej škole
22. júla 2024 o 16:56 Čas čítania 0:42 Do konca júla máš možnosť získať od štátu 150 eur. Nepremeškaj nárok na príspevok Do konca júla máš možnosť získať od štátu 150 eur. Nepremeškaj nárok na príspevok
19. júla 2024 o 15:59 Čas čítania 0:52 KALKULAČKA: Oddnes môžeš získať príspevok vo výške 10-tisíc eur. Týka sa mnohých Slovákov, peniaze ti pomôžu s bývaním KALKULAČKA: Oddnes môžeš získať príspevok vo výške 10-tisíc eur. Týka sa mnohých Slovákov, peniaze ti pomôžu s bývaním
rodina, rodičia, príspevok, peniaze
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia