Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
30. júla 2024 o 13:05
Čas čítania 0:35

Živnostníci musia zaplatiť zvýšenú sumu sociálneho poistenia. Čas sa im kráti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poisťovňa pripomína zaplatenie poistného v novej výške.

  • Sociálna poisťovňa upozorňuje, že živnostníci a ostatné samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) majú dôležitú povinnosť, informuje Pravda.
  • Tí, ktorí si podali daňové priznanie v riadnej lehote do 31. marca 2024, majú posledné dni na zaplatenie poistného v novej výške.
  • Lehota na jeho úhradu za júl 2024 uplynie 8. augusta 2024.
  • Nové minimálne poistné pre SZČO je stanovené na 216,13 eura.

Prečo je to dôležité: Platenie poistného je zákonnou povinnosťou SZČO. Nedodržanie tejto povinnosti môže viesť k právnym dôsledkom, ako sú pokuty, penále alebo dokonca exekúcie.

Širší kontext: Sociálna poisťovňa zaslala v uplynulých dňoch podrobné informácie o výške poistného a ďalších údajoch k platbe písomnou formou. Poisťovňa odporúča, aby si SZČO upravili výšku platby v trvalom bankovom príkaze a skontrolovali správny variabilný a špecifický symbol k platbe. Živnostníci tak môžu predísť prípadnému vzniku dlhu voči Sociálnej poisťovni a predpísaniu penále za omeškanie.

Prečítaj si aj tieto články:

4. júna 2024 o 9:20 Čas čítania 0:27 Vypočítaj si dôchodok online. Sociálna poisťovňa spustila žiadanú novinku Vypočítaj si dôchodok online. Sociálna poisťovňa spustila žiadanú novinku
25. júna 2024 o 10:40 Čas čítania 1:04 Sociálna poisťovňa vyplatí rodičom špeciálny finančný príspevok. Stačí splniť jednu podmienku Sociálna poisťovňa vyplatí rodičom špeciálny finančný príspevok. Stačí splniť jednu podmienku
5. februára 2024 o 19:42 Čas čítania 0:50 Sociálna poisťovňa pripomína dôležitú zmenu. Týka sa takmer 200-tisíc Slovákov Sociálna poisťovňa pripomína dôležitú zmenu. Týka sa takmer 200-tisíc Slovákov
Sociálna poisťovňa
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia