Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
6. augusta 2024 o 12:18
Čas čítania 0:40

AKTUÁLNE: Martina Šimkovičová odvolala riaditeľa SND Mateja Drličku. Rezort kultúry zatiaľ tento krok neobjasnil

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mateja Drličku v minulosti odvolala už ministerka Natália Milanová.

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová odvolala generálneho riaditeľa SND Mateja Drlička. Ministerstvo zatiaľ nekomunikovalo dôvody, informuje SME

„Áno, môžem potvrdiť, že GR Matej Drlička bol odvolaný, už nie je generálnym riaditeľom,“ uviedla. Momentálne podľa nej prebieha porada manažmentu divadla, Drlička by sa mal k celej veci vyjadriť neskôr.

Vedenie Ministerstva kultúry SR v druhej polovici júla skritizovalo manažment SND za riešenie dočasného sídla Umelecko-dekoračných dielní v bratislavskom Lamači. Naznačilo ekonomickú nevýhodnosť nájmu, a tým aj nehospodárne využitie verejných prostriedkov, šéf SND Matej Drlička sa mal dopustiť aj porušenia interných smerníc a prekročiť svoje právomoci.

Rezort sa v júli ohradil aj voči odvolaniu šéfky baletu SND Niny Polákovej, aj v tomto prípade skonštatoval, že Drlička nedodržal postup stanovený štatútom SND a svoj krok dopredu neprerokoval s ministerkou kultúry Martinou Šimkovičovou.

Matej Drlička sa stal generálnym riaditeľom SND na začiatku januára 2021. V novembri 2022 ho vtedajšia ministerka kultúry Natália Milanová odvolala z funkcie za výroky na adresu umelcov a politikov, Drlička sa na post vrátil v máji 2023 ako víťaz výberového konania.

Matej Drlička
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia