Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
11. augusta 2024 o 10:30
Čas čítania 0:45

Kamale Harris sa podaril výrazný zvrat. Podľa prieskumu predbehla Trumpa v troch kľúčových štátoch

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Prieskum sa uskutočnili v období od 5. do 9. augusta na vzorke najmenej 600 voličov v každom štáte.

  • Nominantka Demokratickej strany do novembrových prezidentských volieb v USA Kamala Harrisová podľa najnovších prieskumov vedie v troch kľúčových štátoch pred republikánskym kandidátom Donaldom Trumpom.
  • Prieskumy medzi potencionálnymi voličmi ukázali, že Harrisová vedie nad Trumpom v Michigane, Pensylvánii a Wisconsine zhodným pomerom 50 percent ku 46 percentám.
  • Výsledky prieskumov v týchto štátoch zvrátili doterajší vývoj, ktorý takmer rok ukazoval, že Trump buď remizuje, alebo mierne vedie nad demokratickým prezidentom Joeom Bidenom.

Prečo je to dôležité: Joe Biden minulý mesiac odstúpil zo súboja Biely dom. Výsledky prieskumov naznačujú možné zmeny v politickej dynamike v kľúčových štátoch. 

Širší kontext: Prieskum aj ukázal, že miestni voliči stále uprednostňujú Trumpa v kľúčových otázkach akou je ekonomika a imigrácia. Harrisová však mala 24-bodový náskok v otázke interrupcií.

Harrisová taktiež zaznamenala nárast priazne medzi registrovanými voličmi v Pensylvánii. Jej popularita sa zvýšila o desať percentuálnych bodov za mesiac. Voliči uviedli, že ju oproti Trumpovi považujú za inteligentnejšiu, a že má lepšie predpoklady na vládnutie.


Výsledky volieb v štátoch Michigan, Pensylvánia a Wisconsinsú zvyčajne veľmi tesné a víťazstvo v nich môže výrazne dopomôcť k celkovému víťazstvu. Vo voľbách v roku 2020 sa Bidenovi podarilo vyhrať v každom z nich. 

Kamala Harris.
Kamala Harris. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia