Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
16. augusta 2024 o 15:04
Čas čítania 1:00

Taliansko je preplnené turistami. Krajina zavádza špeciálne opatrenia, na viaceré pláže sa ľudia len tak nedostanú

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

S vrcholom dovoleniek prichádzajú špeciálne pravidlá.

  • Talianske pláže čelia počas významného sviatku Ferragosto novým dočasným pravidlám. V rámci krajiny bude cestovať približne 13 miliónov domácich a navyše je krajina na vrchole dovolenkovej sezóny.
  • Nové opatrenia sa týkajú najmä pláží na Sardínii a juhu krajiny a zasiahnu dovolenkárov, ale aj domácich. Z dostupných informácií zatiaľ nie je známe, o ktoré konkrétne pláže ide.
  • Podľa CNN sa na niektoré obľúbené pláže dostanú dovolenkári iba s rezerváciou cez aplikáciu, pričom majú zakázané fajčiť a mať vlastné uteráky, stoličky či ležadlá.

Prečo je to dôležité: Talianska vláda zaviedla tieto opatrenia na zvládnutie masového turizmu počas vrcholu letnej sezóny. Týmto spôsobom sa snaží predísť chaosu a zabezpečiť lepší zážitok pre všetkých návštevníkov.

Širší kontext: Ferragosto je najväčší letný sviatok v Taliansku. V rámci avizovaných opatrení sa napríklad na niektorých plážach v Sardínii nesmú používať kamene na ukotvenie slnečníkov, za čo hrozí pokuta do výšky 500 eur. V Olbii je zase zakázané nočné kúpanie, kempovanie a stavanie vatry na plážach.

16. septembra 2024 o 11:30 Čas čítania 3:30 Dostaň sa k moru alebo do Škandinávie za 40 €. Toto sú TOP tipy na akciové spiatočné letenky Dostaň sa k moru alebo do Škandinávie za 40 €. Toto sú TOP tipy na akciové spiatočné letenky

Opatrenia sa netýkajú len pláží. V Ríme, Florencii a Benátkach boli nainštalované dočasné semafory na reguláciu pohybu turistov v peších zónach, aby sa predišlo blokovaniu chodníkov. V severných horských oblastiach sa používajú monitory na sledovanie turistických davov a uzatváranie preplnených chodníkov.

Taliansko sa v posledných rokoch stretáva s problémami spojenými s nadmerným turizmom. Krok k zvýšeniu turistickej dane, ktorý je plánovaný na september, je jedným z opatrení. Vláda pracuje na vyvážení záujmov domácich obyvateľov a turistov, aby sa zabezpečil udržateľný rozvoj cestovného ruchu.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si aj tieto články:

15. augusta 2024 o 19:01 Čas čítania 0:18 Na internete je množstvo podvodných cestovných kancelárií. Slovenská inšpekcia upozornila na viaceré weby, ktorým sa treba vyhnúť Na internete je množstvo podvodných cestovných kancelárií. Slovenská inšpekcia upozornila na viaceré weby, ktorým sa treba vyhnúť
15. augusta 2024 o 17:32 Čas čítania 0:30 Rodina z Bratislavy po príchode do Chorvátska zistila, že na ich ubytovaní niekto býva. Známy online portál priznal chybu Rodina z Bratislavy po príchode do Chorvátska zistila, že na ich ubytovaní niekto býva. Známy online portál priznal chybu
14. augusta 2024 o 19:16 Čas čítania 0:28 V Chorvátsku sa premnožila nebezpečná medúza. Prostredníctvom aplikácie zistíš, kde sa aktuálne nachádza V Chorvátsku sa premnožila nebezpečná medúza. Prostredníctvom aplikácie zistíš, kde sa aktuálne nachádza
Domov
Zdieľať
Diskusia