Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
19. augusta 2024 o 15:55
Čas čítania 0:37

Vláda plánuje veľké zmeny v zdravotníctve. Rezort chce meniť systém záchrannej zdravotnej služby

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo koncom júla potvrdilo, že pracuje na reforme záchrannej zdravotnej služby.

  • Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR chystá zmeny v systéme záchrannej zdravotnej služby (ZZS).
  • Rezort ho plánuje stabilizovať a zabezpečiť udržateľnosť aj dostupnosť zdravotnej starostlivosti.
  • Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR, poskytovatelia záchrannej zdravotnej služby a iní poskytovatelia neodkladnej zdravotnej starostlivosti sú podľa ministerstva pod čoraz väčším tlakom. Dôvodom je neudržateľný systém ZZS.

Citát: Rezort poukázal na to, že narastá počet hovorov, najmä s menej naliehavými prípadmi, a s nimi počet výjazdov. „Zahlcujú systém a znižujú tak dostupnosť ZZS pre tých, ktorí ju naozaj potrebujú,“ uviedol.

Širší kontext: Ministerstvo upozornilo na to, že sieť ZZS nereflektovala na zmeny v dopyte a demografii. Podľa rezortu nie je rovnomerne rozložená tak, aby sa zvýšila jej dostupnosť.


Ministerstvo koncom júla potvrdilo, že pracuje na reforme záchrannej zdravotnej služby. Avizovalo, že zmeny by mohli byť účinné od začiatku budúceho roka. V priebehu augusta chceli zástupcovia rezortu o zámeroch komunikovať s partnermi v sektore.

Prečítaj si aj tieto články:

19. augusta 2024 o 11:37 Čas čítania 1:11 Opozícia plánuje odvolávať Šimkovičovú aj Suska. Mimoriadne rokovanie zvolali na utorok Opozícia plánuje odvolávať Šimkovičovú aj Suska. Mimoriadne rokovanie zvolali na utorok
19. augusta 2024 o 7:19 Čas čítania 0:48 VIDEO: Štefan Kuffa prerušil divadelné predstavenie. Divákom určoval, pre koho je vhodné a kto by mal zostať sedieť v hľadisku VIDEO: Štefan Kuffa prerušil divadelné predstavenie. Divákom určoval, pre koho je vhodné a kto by mal zostať sedieť v hľadisku
18. augusta 2024 o 7:51 Čas čítania 0:52 SNS plánuje sprísniť kontroverzný zákon o mimovládkach. Okrem ďalších reštrikcií navrhuje aj tresty SNS plánuje sprísniť kontroverzný zákon o mimovládkach. Okrem ďalších reštrikcií navrhuje aj tresty
sanitka, zdravotníci, lekári, pandémia
Zdroj: Unsplash/Camilo Jimenez/volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia