Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
28. augusta 2024 o 8:35
Čas čítania 0:46

Minister športu vraj má plán ako zatraktívniť Slovensko pre zahraničných turistov. Chce investovať desiatky miliónov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovensko navštívi ročne v priemere 2 milióny zahraničných turistov.

  • Ministerstvo cestovného ruchu plánuje od budúceho roka výrazne zvýšiť investície do rozvoja turizmu na Slovensku, pričom do tohto sektora pôjde trojnásobne viac peňazí.
  • Zámerom je zatraktívniť krajinu a prilákať viac zahraničných turistov, najmä do obľúbených oblastí ako Bratislava, Liptov a Vysoké Tatry. Na tento účel vytvorí vláda nový fond s rozpočtom 20 miliónov eur a zmeny prinesie aj novela zákona, ktorá poskytne ďalších 10 miliónov eur.
  • O zvýšení štátnej podpory pre cestovný ruch sa bude rozhodovať v parlamente na jeseň tohto roku.

Prečo je to dôležité: Slovensko momentálne zaostáva za inými európskymi krajinami v počte zahraničných turistov. Česká republika napríklad prijíma viac ako 15 miliónov zahraničných návštevníkov ročne. Na Slovensko prídu za rok len 2 milióny zahraničných návštevníkov. Zvýšená podpora a investície do cestovného ruchu môžu zvýšiť atraktivitu Slovenska ako turistickej destinácie.

Širší kontext: Ministerstvo očakáva, že tieto opatrenia prinesú zvýšenie počtu zahraničných návštevníkov, ktorí v posledných rokoch tvorili menšinu oproti domácim turistom. Cieľom je zmeniť súčasný pomer, kde domáci turisti tvoria 60 percent návštevníkov.

Novela zákona a nový fond majú podporiť propagáciu regiónov, rekonštrukciu pamiatok, výstavbu nových atrakcií a zlepšenie infraštruktúry. 

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež tieto články: 

28. augusta 2024 o 7:20 Čas čítania 1:03 Mestá a obce Slovenska dostali od štátu výrazne menej peňazí. Starostovia požičiavajú peniaze, aby mali na mzdy Mestá a obce Slovenska dostali od štátu výrazne menej peňazí. Starostovia požičiavajú peniaze, aby mali na mzdy
27. augusta 2024 o 15:23 Čas čítania 0:31 Vyhlásenie Pellegriniho a Fica: Podpíšu dokument o jednotnej zahraničnej politike, spor o post podpredsedu pokračuje Vyhlásenie Pellegriniho a Fica: Podpíšu dokument o jednotnej zahraničnej politike, spor o post podpredsedu pokračuje
27. augusta 2024 o 10:57 Čas čítania 0:44 Matúš Šutaj Eštok si platil reklamu na dezinformačných kanáloch Telegramu. Inzeroval aj na účte Ľuboša Blahu a Smeru-SD Matúš Šutaj Eštok si platil reklamu na dezinformačných kanáloch Telegramu. Inzeroval aj na účte Ľuboša Blahu a Smeru-SD
Domov
Zdieľať
Diskusia